Wednesday, August 4, 2010

SALT


during lunch time last friday (30/7) me, As & Ammini berpeleseran kat KLCC. ada sale rupanya. patut la ramai org. kitorang bertiga sebenarnya kesitu nak cari hadiah utk kakak Mona kawin. bila dah beli hadiah tu terus gi tpt gift wrapping. rupa2nya kat situ pun ramai org. kena la long que. malas nak bertunggu-bertangga kat situ kitorang amik no. & drop je gift kat situ. kitorang bajet dlm masa 1/2 jam nanti dtg balik utk amik hadiah tu. Ammini & As terus gi ladies while aku plak saje2 je merayap gi TGV. tgk2 x ramai org. hmmm.. muncul la idea nak beli tiket utk menonton citer SALT. lg pun keesokkannya mmg nak gi KL. ada mcm2 plan sudah dirangka. so, aku pun beli la tiket citer SALT tu. aku bajet kalo esok baru nak beli tiket sure la kena long que. kalo nasib x baik kang lopong je la. huhu.. dah byk kali terkena nih. bila dah beli baru la aku terpikir. jgn la plak si Irfan wat mogok x nak tgk citer nih. wat naya je. aku wat selamba je la. bila dah nak klua ari sabtu tu baru aku ckp sbb mula2 dia x nak ikut. aku umpan kata nak tgk wayang & tiket dah pun dibeli. mula2 tu dia wat muka terkejut gak. ye la kan. dia x sempat nak kaji citer apa yg patut dia tontoni. tapi aku dah memandai je beli tiket. hahaha.. sape yg berkuasa skang ni? nak tak nak dia kena ikut gak. takkan nak tgk citer lain sensorang. so, ptg tu lps balik dr kenduri kakak Mona kitorang pun terus ke KLCC. as usual, my gyabo x ikut serta. dia mmg ada game tennis every saturday afternoon. spt yg dijangkan mmg full house la panggung ptg tu. setelah sekian lama asyik melangut je dok kat barisan depan, kali ni dpt la dok kat area 2nd last row at the back. center plak tu. sgt puas dpt tgk dgn tanpa sakit tengkuk utk melangut. muahahaha...


setelah sekian lama menanti kemunculan Angelina Jolie, akhirnya puas la hatiku dpt menyaksikan kehebatan pelakon yg hebat bergaya ni beraksi. "somebody is setting me up". itu la ayat yg wat aku teruja nak tgk film SALT ni waktu siaran iklan. Angelina Jolie... you are sooooo brave. dia sungguh berani melakonkan adegan2 yg sgt mencemaskan. aku pulak yg rasa gayat & lemah paler lutut tgk dia wat gaya ala2 spiderman. dia panjat tingkap & menyelinap masuk gi umah jiran ikut tingkap je. huh! sgt menakutkan. lps tu adegan2 yg dia terjun dr jejambat ke bawah & terus lompat ke atas lori trailer & lompat ke lori tangki tu pun sgt mencemaskan. wa caya sama lu la Angelina Jolie. part dia kena belasah pun agak menakutkan. kesian dia. dia telah dianiayai oleh rakan sekerja dia sendiri. daring sungguh. mmg x rugi menonton citer ni. sure berbaloi dgn bayaran yg dia dpt. sesiapa yg meminati pelakon ni mmg patut gi tgk. pasti memuaskan. :D

2 comments:

♥t!fana^crEw♥ said...

salammm achuu...lame tak jenguk sini...hehee...

best ek cite tu...nnt leh ar tgk...hehe

nacha said...

salam Tina. a'ah la. achu pun dah lama x jenguk blog Tina. erkkk, masih ujud lg ke? hehehe..

citer Salt mmg best. sgt mencemaskan & mendebarkan. tgk jgn x tgk. :D

 


Design by: Blogger XML Skins | Distributed by: Blogger Templates